Založ si blog

Hladové múry ? Prečo nie!

Vždy keď bolo najhoršie , tak sa našiel nejaký osvietenec , ktorému nebolo ľahostané ako žije ľud v getach a  brlohoch pod parlamentným Vodným Vŕškom. Už to tak vyzerá , že  nášho socialneho a kultúrneho  ministra to začína škrieť. Toľko osvietených hláv sa už umiestnilo do Panteonu záchrancov ludstva,  a oni , že by boli iba takí  odkundesi? Tak  bolo vymyslené , že budeme opravovať naše národné ruiny. Práca je to zbytočná, lebo aj tak časom nám všetký spadnú na hlavu , ale pekne sa o tom  rozpráva a ešte krajšie počúva.

V historii bolo bežné , že keď  je zle , národ nemá čo do huby a vladcovia cítia , že ich to zmetie zo sceny,  potom musia niečo urobiť. Aby sa zachránili pri moci. Robili to už rimania , robili to aj v stredoveku . Český král a rímsky cisár Karel lV , keď videl biedu v královstve českom nakázal stavať – Hladové zdi- čo boli kamenné stavby  , múry popri ceste,  stavať hradby  zámkov ktoré nikoho neochránovali . Neboli nanič , ale podľa ich stavby sa dalo merať kto, koľko urobil.  Preto zostalo v Česku toľko mohutne opevnených zámkov a hradov. Na rozdiel od nás. Ale bola robota pre národ, každý kto robil ,dostal nejaka ten groš-plat, obed, holbu piva.

Robila aj Maria Terezia keď videla tú biedu  hlad v Rakúsku-Uhorsku. Stavali sa obrovské pevnosti , z tehál  ako je napríklad Terezín. Obrovské množstvo tehál, obrovske množsto pracovníkov,  miliony odpracovaných hodín. Jednoduché ako facka. Robíš , dostaneš plat.

V Europe dolo dosť príkladov  takéhoto počínania , a treba spomenúť , že aj  negatívnych , v  chudobnom a vyhladovanom Nemecku sa objavil Hitler ; ten to myslel spočiatku dobre , práca pre ludí , pocit ohrozenia , vyburcovanie národného cítenia , stavba zbrojoviek,  toho priemyslu čo spotrebuje aj posledné voľné pracovné sily na trhu. A to funguje. Veď to vieme aj od nás , ZTSky zamestnali všetko čo malo ruky , nohy.  A keď krachli ? Státisíce ludí bez práce.

Preto sa nielen zdá , ale je aj na mieste , že stavby hladových múrov –  opráv ruin hradov a zámkov  po Slovensku prinesie prácu veľa luďom. Ludia niečo zarobia . Vždy lepšie ako každý mesiac čakať na socialni podporu a poutpné dokazovanie , že si hladáš prácu. Takto je to lepšie , dať plat tomu kto robí, a nie naopak.  Aj keď je to vyšpekulované priam diabolský. Cena práce je 600€ , hrubá mzda je 400€. Po zaplatení odvodov aj tak tie peniaze skončia vo forme DPH , spotrebnej dani kompletne tam odkial prišli , z ministerstva financii. Kruh sa uzavrie. Len škoda , že sa to týka iba 2200 ludí, a nie 22000 ludí.

Že to funguje sme videli aj v USA,  kde v časoch hospodárskej krízy prezident Roosevelt vyhlásil program  The  NEW DEAL-  Nový údel. Tam išiel prezident Roosevelt ďalej , až za obzor myslenia našich otcov národa. Nechal zatvoriť od 6-9. marca 1933 všetky banky a 10.3.1933 otvoril už iba tie ktoré boli schopné prežiť a zbytok zlikvidoval.

On už v tom čase  ťažko chorý človek,  mal na to gule, ale kto ich má u nás?  On vyviedol národ z cesty zarubanej , ale kto vyvedie nás?

 

 

 

 

 

Vláda pošle všetkých 42000 policajtov na detektor lží ,

17.08.2011

lebo chce vykoreniť korupciu. Chce poslať všetkých 42 tisíc policajtov aby zistila či neberú úplatky. Chce rázne zatočiť s korupciou. Policajný šef vyhlásil , že súčasťou nového ťaženia proti korupcii budú aj majetkové priznania. Vyšetrovatelia tak budú môcť lahšie odhaliť úplatky a ďalšie priestupky policajtov. Vláda chce dostať policiu postupne pod kontrolu, a [...]

Len 10000 kamionov chleba skončí v kafilériach?

31.07.2011

Je to hrozné číslo , ale je pravdivé. Na našom Slovensku skončí každoročne , v tom lepšom prípade v kafilérii a spalovni 300000 ton nepredaných potravín z obchodov. V horších prípadoch ich po nociach vysypú na divokých skládkach za mestom , alebo sú len tak vyhodené za hypermarketmi a vydané na rabovanie potkanom a bezdomovcom. Aby som to nejako priblížil , [...]

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 5215x
Priemerná čítanosť článkov: 1738x

Autor blogu

Kategórie